De recepten van Bits+Bites verhuizen naar Plantproef. Waarom? Lees hier meer over de toekomst van Bits+Bites.
Currysoep met Gnocchi en Linzen
🔪
voorbereiden
5m
🍳
koken
20m
🍲
totaal
25m
🧍
personen
4
Currysoep met Gnocchi en Linzen titelfoto

Dit recept voor een lekker stevige maaltijdsoep is gebaseerd op de tomaten-tortellinisoep van 101Cookbooks. Hoewel de soep waarschijnlijk ook erg lekker is met tortellini, is het in Nederland niet heel makkelijk om plantaardige tortellini te vinden. Daarom is in dit recept de tortellini vervangen door gnocchi, wat makkelijker veganistisch verkrijgbaar is en evengoed heel lekker smaakt. Sommige soorten gnocchi bevatten ei, dat is nog wel iets om op te letten.

Dit is een heel snelle en makkelijke soep, maar toch boordevol smaak en goed vullend. De soep is prima van te voren te maken, tot de stap waar je de gnocchi en spinazie toevoegt. Je kunt van dat deel van de soep ook prima meer maken en invriezen. Breng het opnieuw aan de kook en voeg als laatste de gnocchi en spinazie toe. Serveer er eventueel nog wat brood en/of een salade bij.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels currypoeder
  • 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 blik tomaten (gepeld of blokjes, inclusief vocht)
  • 100 gram rode linzen
  • 750 ml water
  • 1 pak gnocchi (500 gram)
  • 200 gram spinazie (vers of diepvries)

Bereiding

Als je diepvriesspinazie gebruikt: haal die alvast uit de vriezer voordat je met de rest van het recept begint.

  1. Verhit de olie in een grote pan met een dikke bodem op halfhoog vuur. Fruit hierin de ui tot glazig.
  2. Bak de knoflook ongeveer een minuut mee. Voeg daarna ook de kruiden toe en bak nog even mee tot het begint te geuren.
  3. Doe het blik tomaten, de rode linzen, het water erbij, samen met een goede snuf zout. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 15 à 20 minuten koken, tot de linzen gaar zijn. Roer regelmatig, zodat de linzen niet onderaan de pan blijven kleven.
  4. Roer de gnocchi door de soep en kook deze met het deksel op de pan in een paar minuten gaar. Voeg ten slotte de spinazie toe en wacht even tot het geslonken is.
  5. Serveer de soep. Strooi er eventueel nog wat gehakte hazelnoten overheen.