De recepten van Bits+Bites verhuizen naar Plantproef. Waarom? Lees hier meer over de toekomst van Bits+Bites.
Geroosterde Knolselderij Met Citroen
🔪
voorbereiden
10m
🍳
koken
25m
🍲
totaal
35m
🧍
personen
4
Geroosterde Knolselderij Met Citroen titelfoto

Dit is een erg makkelijk gerechtje dat het goed doet als bijgerecht of als snack, in plaats van patat. Het gaat goed samen met wat sriracha-mayonaise (meng hiervoor wat mayonaise met srirachasaus en een beetje citroensap).

Ingrediënten

  • 1 knolselderij, geschild en in dikke frites gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Bereiding

Je kunt dit gerecht klaarmaken in de oven of airfryer.

  1. Oven: Verwarm de oven voor op 190°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
    Airfryer: Verwarm de airfryer voor op 180°C
  2. Meng de gesneden knolselderij met olijfolie en de helft van het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Oven: Verspreid de knolselderij op het bakpapier. Zorg ervoor dat het in één laag ligt, anders wordt het niet krokant. Bak het ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukjes. Keer de knolselderij halverwege de baktijd om.
    Airfryer: Leg de stukjes in het mandje van de airfryer. Bak ongeveer 20 minuten. Schud halverwege het bakje even.
  4. Besprenkel de knolselderij voordat je het serveert met wat extra citroensap.