Dit gerechtje, gebaseerd op het recept op One Green Planet is erg simpel om te maken en kost weinig tijd. Het is prima te bereiden terwijl je op de curry en rijst wacht. Ook alleen met rijst is het trouwens erg lekker, bijvoorbeeld als lunch. Roer in dat geval de verse koriander er pas doorheen nadat je de mutter masala opgewarmd.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld arachide- of zonnebloemolie)
- 1 theelepel komijnzaad (heel)
- 1 sjalot, gesnipperd (of een kleine andere ui)
- 250 gram champignons, in plakken van ca. 1/2 cm
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel cayennepeper
- peper en zout naar smaak
- 100 gram doperwtjes (diepvries)
- verse koriander (optioneel)
Bereiding
Voor dit gerecht heb je een pan met deksel nodig. Gebruik een pan met een dikke bodem om aanbakken te voorkomen.
- Verhit de olie in een koekenpan. Voeg als de olie heet is de komijnzaadjes toe, en wacht tot ze beginnen te knisperen. Roer af en toe even door om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Bak de sjalot mee tot goudbruin
- Voeg de champignons toe, de gedroogde kruiden, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
- Doe het deksel op de pan en laat het 5 minuten pruttelen
- Roer de koriander erdoorheen en serveer.