De recepten van Bits+Bites verhuizen naar Plantproef. Waarom? Lees hier meer over de toekomst van Bits+Bites.
Rode Koolsalade
🔪
voorbereiden
15m
🍳
koken
0m
🍲
totaal
15m
🧍
personen
6
Rode Koolsalade titelfoto

Een grote kom koolsalade is altijd erg lekker bij een hamburger of barbecue. Deze salade op basis van rode kool is heel simpel en biedt de ruimte om extra lekker te maken met ingrediënten die je zelf lekker vindt. Zo wordt de salade bijvoorbeeld extra fris van een appeltje, of kun je wat rozijnen toevoegen om het juist wat zoeter te maken. Of voeg pecan- of walnoten toe voor extra bite en vulling. Maar ook zonder deze toevoegingen is de salade al erg lekker!

De koolsalade blijft in de koelkast twee dagen goed. Het kan wel zijn dat de salade dan wat extra dressing nodig heeft, maar alleen wat extra mayonaise doet ook al veel.

Ingrediënten

  • 600 gram rode kool, in fijne reepjes
  • 1 kleine ui, in dunne plakjes
  • 300 gram wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepels mayonaise (vegan)
  • 1 eetlepel azijn (appelcider- of witte wijnazijn)
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper & zout (naar smaak)

Bereiding

  1. Doe alle groenten in een grote kom.
  2. Maak de dressing door de mayonnaise, azijn, citroensap met het peper en zout door elkaar te mengen. De dressing smaakt best zuur, maar dat wordt uitgebalanceerd door de zoetheid van de wortel en kool.
  3. Meng de dressing door de groenten. Proef en breng eventueel op smaak met extra peper, zout of azijn.