Terwijl het in maart nog lastig was om meer richting het voorjaar te koken, is de keuze in april alweer een stuk ruimer. We kunnen aan de slag met rucola en spinazie van eigen bodem, en ook de eerste Nederlandse tomaten liggen weer in de winkel. En natuurlijk: asperges!
Aangezien het weer zich elk jaar anders gedraagt, kan het zijn dat sommige groenten eerder of juist later geoogst worden. Het kan dus prima dat groenten op onderstaande lijst nog niet, of niet meer verkrijgbaar zijn, of dat groenten juist al eerder in de winkel liggen.
Verse oogst
- Asperge
- Raapstelen
- Rabarber
- Radijs
- Rucola
- Spinazie
- Tomaat
Ook uit Nederland verkrijgbaar
- Aardappels
- Champignons
- Knolselderij
- Komkommer
- Prei
- Rode biet
- Rode kool
- Witlof
- Witte kool
- Wortelen
Laatste kans
Sommige groenten zijn alleen nog in april uit Nederland verkrijgbaar. Die verdienen het om nog even uitgelicht te worden, omdat ze vanaf mei plaats moeten maken voor andere groenten.
- Rode biet
Wat te maken?
Champignons blijven een veelzijdig ingrediënt, en perfect om te gebruiken in de veganistische keuken. Ze zijn erg lekker in deze Mutter Masala, wat een heel makkelijk Indiaas bijgerechtje is.
Knolselderij is het hele jaar uit Nederland verkrijgbaar, en dus ook heel geschikt om in april mee te koken. Neem bijvoorbeeld eens in plaats van patat deze geroosterde knolselderij met citroen.